Nazım Ustadan Balkabağı Çorbası tarifi.
600 gr balkabağı (ince kıyılmış)
1 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
1 çay bardağı pirinç
2 adet defne yaprağı
4 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı süt
Birer çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
1 dal biberiye
8 su bardağı su
Yapılışı
Yağı tencereye koyun, soğanı, kabağı, sarmısağı ilave edip kavurun. Süt ve pirinç hariç bütün malzemeyi ekleyin. Püre kıvamına gelinceye kadar pişirin. Defne yaprağı ve biberiyeyi içinden çıkarın. Gerekirse robottan geçirin. Sütle pirinci de katıp kaynamaya başlayıncaya kadar 15 dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp üzerine dereotu ilave ederek sıcak servis yapın.