İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7815 %-0.06
37,4497 %0.24
105.776,05 %2.271
3.213,18 1,34
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Büzgülü Börek Tarifi

Nazım Ustadan Büzgülü Börek Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Büzgülü Börek nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Büzgülü Börek tarifi.


1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un 

İç malzemesi

300 gr kıyma
2 adet soğan
 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı çörekotu veya susam
1/2 demet maydanoz 

Yapılışı

Yumurtaları sarılarını ayırın. Aklarını hamur yapacağınız kaba koyun. Tuzu, kabartma tozunu, yoğurdu, sütü ve sıvı yağı karıştırın. Aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur yapın ve dinlenmeye bırakın. 4 kaşık yağı tavaya koyun. Soğanları yemeklik doğrayın, pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı ilave edip iyice kavurun. Tuzu ve karabiberi katıp karıştırın. Soğuması için bekletin. Soğuyunca ince kıyılmış maydanozu kıymaya katın. Hamuru uzun bir rulo yapın. 12 eşit parçaya ayırın, pasta tabağı genişliğinde açın. Kıyrnayı hepsine pay edin. Yufkanın ağzını büzüp yapıştırın, yağlanrniş tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün, susam veya çörekotou ilave edip önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından alınca üzerine tereyağı sürüp servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *