Nazım Ustadan çanak köfte tarifi.
Hamur malzemesi
2 su bardağı ılık süt veya su
1/2 paket (12 gr) yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İç malzemesi
6 adet yumurta
2 kangal sucuk (ince doğranmış)
1 su bardağı kaşar rendesi.
6 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
Yapılışı
Mayayı ılık sütün içinde eritip 10 dakika bekletin. Tuz, yağ ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapıp 30 dakika ılık bir yerde mayalandırın. Tekrar yoğurun, altı eşit parçaya ayırıp beze yapın. Bezelerin ortalarına parmaklarınızla bastırarak Çanak şeklinde çukurlaştırın. Tepsiye aralıklı dizin, 30 dakika mayalandırın. Hamur kabarınca çukurları genişletin. içlerine birer tane yumurta kırın. Üzerine sucuğu pay edin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Kaşarı ilave edip eriyince fırından alın. Uzerlerine tereyağı sürüp servis yapın.