İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4520 %0.03
38,3819 %0.37
3.411,14 % 0,71
82.983,93 %-7.933
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Ceviz Sarması Tarifi

Nazım Ustadan Ceviz Sarması Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Ceviz Sarması nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Ceviz Sarması tarifi.

3 su bardağı un
2,5 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
1,5 su bardağı ceviz
2 su bardağı kızartma yağı 

Şerbeti için 
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu 

Yapılışı
Şurup için, suyu tencereye koyun, şekeri ilave ederek kaynatın. Limon suyunu da ekleyip soğutun. Hamur için, yağı tencereye koyup eritin, unu ve suyu ilave edin, karıştırın. Tencerenin ortasına toplandığı zaman hazır olmuştur. Hamuru tezgâha koyup soğutun ve yumurtayı ilave edin, iyice yoğurup iki eşit bezeye ayırın. Bıçak sırtı inceliğinde yufkalar açın. Bu yufkaları 4x6 santim boyunda kesip içerisine ceviz dizin ve rulo yapın. 30 dakika bekletin. Soğuk yağı tavaya koyup sarmaları da yağın içine bırakın. Ateşin üzerine koyup kızarıncaya kadar pişirin. Kevgirle yağdan alıp soğuk şurubun içine bırakın. 10 dakika sonra şuruptan çıkarın. Yağı tekrar soğutup kalan sarmaları da aynı şekilde hazırlayıp. Antepfıstığıyla süsleyerek servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *