İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7815 %-0.06
37,4497 %0.24
105.776,05 %2.271
3.213,18 1,34
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Cevizli Ay Çöreği Tarifi

Nazım Ustadan Cevizli Ay Çöreği Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Cevizli Ay Çöreği nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Cevizli Ay Çöreği tarifi.

Hamur malzemesi: 
100 gr margarin (yumuşak) 
1 çay bardağı pudra şekeri 
1/2 paket toz maya 
1 su bardağı süt 

İç Malzemesi: 
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker 
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı kuş üzüm 
4 çorba kaşığı galeta unu veya bisküvi kırıntısı 

Üstüne
1 adet yumurta
1 çay bardağı ille fındık 

Yapılışı
Mayayı, pudra şekerini, sütü hamur kabına koyup ezin, margarini ilave edip karıştırın. Aldığı kadar un katıp yumuşak bir hamur yapın, 30 dakika mayalandırın. Bir yumurtayı, vanilyayı, tarçını, limon kabuğunu, cevizi, üzümü, galeta ununu ve toz şekerini ayrı bir kapta karıştırın. Macun kıvamında olmalı, katı olursa 2 kaşık süt katın. 12 parçaya ayırıp rulo yapın. Mayalanmış hamuru tekrar yoğurun, 12 eşit parçaya ayırın, beze yapın. Bezeleri tatlı tabağı kadar açın, iç rulolardan birer tane koyup tezgâhta yuvarlayın. Ay şeklini verip yağlanmış tepsiye dizin. Yumurtayı bütün olarak iyice çırpıp çöreğe sürün. Fındığı da üzerine dizin. 30 dakika beklettikten sonra 180 derece fırına verin. Kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğutun ve servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *