İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7893 %0.14
37,2836 %-0.11
101.752,82 %-0.071
3.161,62 -0,45
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Çiğ Börek Tarifi

Nazım Ustadan Çiğ Börek Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Çiğ börek nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan çiğ börek tarifi.

Hamur malzemesi
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un


İç malzemesi 
400 gr kıyma
2 adet kuru soğan 
4 çorba kaşığı sıvı yağ 
1 çay bardağı su 
Tuz, karabiber, kimyon
Kızartma yağı


Yapılışı


İçinin hazırlanması: Soğanı ince ince doğrayın. Baharatları içerisine ilave edin. İyice yoğurun. Kıymayı da katın. Tüm malzemeyi birlikte yoğurun. Bir çay bardağı suyu da katın. Buzdolabında 1 saat bekletin.

Hamurun hazırlanması: Suyu, yumurtayı, tuzu bir kaba koyup iyice karıştırın. Aldığı kadar un ilave edin. Sert bir hamur yapın. 30 dakika dinlendirin.8 eşit parçaya ayırın.Her parçayı servis tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun yarısına kıymalı harçtan yayın, diğer yarısını üzerine kapatın. Kenarlarını parmağınızla bastırın.Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayın.Bir tavaya bolca kızartmayağı koyup kızdırın. Böreklerin her iki tarafını danar gibi kızartıp sıcak servis yapın.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *