İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7893 %0.14
37,2836 %-0.11
101.752,82 %-0.071
3.161,62 -0,45
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Çılbır Tarifi

Nazım Ustadan Çılbır Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Çılbır nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Çılbır tarifi.

4 su bardağı susuz yoğurt
4 adet iri yumurta
4 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 diş sarımsak
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz 

Yapılışı

Sarımsağı ezin, yoğurda katıp iyice çırpın. Yayvan bir kaba alın. Tencereye suyu koyup kaynatın. Tuzu da katın. Yumurtanın birini kırın, kaynayan suya dağıtmadan bırakın. 2 dakika haşladıktan sonra delikli kepçeyIe alın, suyunu süzün, yoğurdun bir köşesine koyun. Kalan yumurtaları da aynı şekilde pişirin. Yağı tavaya koyup eritin, pulbiberi de katıp biraz renk verince ateşten alın. Yoğurdun üzerine kaşıkla gezdirerek servis yapın. 

Not Çılbırı ana yemek olarak da servis yapabilirsiniz•
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *