İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8680 %0.25
37,3503 %0
104.589,54 %0.992
3.225,69 0,32
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Domatesli Börek Tarifi

Nazım Ustadan Domatesli Börek Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Domatesli Börek nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Domatesli Börek tarifi.

4 su bardağı un
1/2 paket (12 gr) yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
4 çorba kaşığı sıvı yağ 

İç malzemesi
250 gr kıyma
5 adet olgun domates
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber 

Yapılışı

İçinin hazırlanması: Yağı tavaya koyun. İnce kıyılmış soğanı ilave edip soteleyin. Daha sonra kıymayı ekleyip kavurun. Soyulmuş, ince doğranmış domatesi katıp domatesler eriyinceye kadar pişirin. Tuzu, karabiberi ilave edip karıştırın, soğumaya bırakın.

Hamurun hazırlanması: Unu tezgâha koyup ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı çukura bırakın, bir miktar ılık suyla ezin. Tuz serpin, sıvı yağı ve kalan suyu da una ilave edin. Malzemeyi yoğurarak yumuşak bir hamur yapın. Tezgaha un serpin, hamuru unun üzerine koyun. Nemli bezle örtün, 30 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurun, 6 beze yapın. Bezeleri 30 santim çapında açın, tepsiyi yağlayın. 5 yufkayı aralarını yağlayarak tepsiye dizin. Yapmış olduğunuz harcı döşeyin, kalan yufkayı da harcın üzerine yayın. Yumurta sarısı sürün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında işirin. Sıcak servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *