İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7759 %-0.06
37,4026 %0.25
105.608,88 %3.741
3.213,97 1,37
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Et Sote Tarifi

Nazım Ustadan Et Sote Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Et Sote nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Et Sote tarifi.

 
800 gr kuzu eti (sotelik doğranmış)
2 adet kuru soğan
4 adet olgun domates (soyulup yemeklik doğranmış)
4 adet sivri biber (çekirdekler/ çıkarılıp ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tuz
4 dal ince kıyılmış maydanoz
4 su bardağı kaynar su 

Yapılışı

Yağı tencereye koyup eti soteleyin. Suyunu çekince soğanı katın. Salçayı, biberi, domatesi ekleyip kavurun. Tuzu, karabiberi, suyu katıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Maydanoz ilave edip servis yapın. 

Not: Arzu ederseniz mantar ve rende kaşar da katabilirsiniz. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *