Nazım Ustadan etli pide tarifi.
4 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 paket (12 gr) yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı tereyağı (eritilmiş)
İç malzemesi
600 gr kuzu eti
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı kaşar rendesi
2 adet domates
2 adet sivri biber
Tuz
Yapılışı
İç malzemenin hazırlanışı
Eti çok ince kıyıp yağda kavurun, suyunu çekince tuzunu ilave edip bekletin.
Hamurun hazırlanışı
Unu tezgâha koyun, ortasını havuz şeklinde açıp mayayı ezerek içine koyun, ılık sütü de ilave edip 10 dakika bekletin. 2 kaşık yağ ve tuz ilave edip hamuru yoğurun. 30 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurun, uzun bir rulo yapıp bu hamuru dört eşit parçaya ayırın. Merdane şeklinde rulo yapın, elinizde bastırarak oval şekilde açın. Kenarlarını üzerine katlayın. Harcı pidelere pay edin. 20 dakika dinlendirip her pideye yarım domates koyun. Biberleri de yanlarına dizin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Kaşarı üzerine pay edin. Kaşar eriyince fırından alıp kenarlarına tereyağını sürün ve servis yapın.