İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7893 %0.14
37,2836 %-0.11
101.752,82 %-0.071
3.161,62 -0,45
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Etli Pide Tarifi

Nazım Ustadan Etli Pide Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Etli pide nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan etli pide tarifi.


4 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 paket (12 gr) yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı tereyağı (eritilmiş) 


İç malzemesi
600 gr kuzu eti 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı kaşar rendesi
2 adet domates
2 adet sivri biber
Tuz 


Yapılışı

İç malzemenin hazırlanışı

Eti çok ince kıyıp yağda kavurun, suyunu çekince tuzunu ilave edip bekletin.

Hamurun hazırlanışı
Unu tezgâha koyun, ortasını havuz şeklinde açıp mayayı ezerek içine koyun, ılık sütü de ilave edip 10 dakika bekletin. 2 kaşık yağ ve tuz ilave edip hamuru yoğurun. 30 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurun, uzun bir rulo yapıp bu hamuru dört eşit parçaya ayırın. Merdane şeklinde rulo yapın, elinizde bastırarak oval şekilde açın. Kenarlarını üzerine katlayın. Harcı pidelere pay edin. 20 dakika dinlendirip her pideye yarım domates koyun. Biberleri de yanlarına dizin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Kaşarı üzerine pay edin. Kaşar eriyince fırından alıp kenarlarına tereyağını sürün ve servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *