İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8129 %0.01
37,4543 %0.33
104.943,98 %2.935
3.178,46 0,25
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Ev Ekmeği Tarifi

Nazım Ustadan Ev Ekmeği Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Ev Ekmeği nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Ev Ekmeği tarifi.

1paket (24 gr) yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşık tuz
2 su bardağı su
1/2 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un 

Yapılışı
Mayayı hamur kabına bırakın. Ilık suyu katıp ezin, toz şekeri katın. Üzerini unla kapatıp 15 dakika bekletin. 2 su bardak suyu ve tuzu ekleyerek aldığı kadar unu ilave edin. Yumuşak bir hamur yapın ve üzerini nemli bir bezle kapatıp 40 dakika mayalandırın. Tekrar yoğurarak 4 eşit parçaya ayırıp beze yapın. Bezeleri fırın tepsisine aralıklı dizin. 40 dakika tepside bekletip üzerini çizin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *