İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8680 %0.25
37,3503 %0
104.589,54 %0.992
3.225,69 0,32
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Ezogelin Çorbası Tarifi

Nazım Ustadan Ezogelin Çorbası Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Ezogelin Çorbası nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Ezogelin Çorbası tarifi.

2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
2 diş sarmısak (ezilmiş)
4 çorba kaşığı sıvı yağ
15 su bardağı su
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay bardağı pirinç 

Yapılışı

Mercimeği yıkayıp tencereye koyun. Üzerine soğanı, sarımsağı, tuzu, 12 bardak suyu ilave edip ocağa koyun. Önce harlı ateşte kaynatın, üzerindeki köpüğü alıp kısık ateşte 40 dakika pişirin. Tamamen püre haline gelince pul biberle pirinci ilave edip 15 dakika daha pişirin. Başka bir tencereye yağı koyun, unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyip kavurmayı sürdürün. Naneyi katıp ocaktan alın. Kalan 3 su bardağı soğuk suyu ilave edip iyice karıştırın. Boza kıvamına gelince mercimeğe ilave edip karıştırarak kaynatın. Çorba, kıvamını bulunca ateşten alıp sıcak servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *