İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7759 %-0.06
37,4026 %0.25
105.608,88 %3.741
3.213,97 1,37
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Fındıklı Çay Saati Tarifi

Nazım Ustadan Fındıklı Çay Saati Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Fındıklı Çay Saati nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Fındıklı Çay Saati tarifi.

1 paket margarin (oda ısısında yumuşatılmış)
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı fındık içi (iri kıyılmış)
1,5 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un 

Yapılışı
Margarini hamur yoğurma kabına koyun, iyice ezip yumurtayı, kabartma tozunu, vanilyayı, pudra şekerini katın. Karıştırıp aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur yapın. 30 dakika dinlendirin. 3 parçaya ayırın. Oklavadan biraz daha kalın rulolar yapın. Cevizden küçük parçalar koparıp misket gibi yuvarlayın. İri kıyılmış fındığı küçük bir tepsiye koyun. Hamurları önce suya batırıp sonra fındığa bulayın. Yağlanmış tepsiye aralıklı dizip önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *