İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7759 %-0.06
37,4026 %0.25
105.608,88 %3.741
3.213,97 1,37
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Fındıklı Rulo Tarifi

Nazım Ustadan Fındıklı Rulo Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Fındıklı Rulo nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Fındıklı Rulo tarifi.


5 adet yumurta
1,5 su bardağı un (elenmiş)
4 çorba kayıp toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya 

Krema malzemesi
8 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (eritilmiş)
2 su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı fındık (çekilmiş)
1/2 su bardağı süt 

Yapılışı
Yumurtaları bir kaba kırın, şekeri ilave edip kabarıncaya kadar karıştırın. Limon kabuğunu, vanilyayı ve unu ekleyip iyice çırpın. 35x45 santim ebadında bir tepsinin tabanını yağlayın, yağlı kâğıt serin. Hazırladığınız karışımı tepsiye boşaltıp üzerini spatulayla düzelterek fırına verin. 180 derecede 15 dakika pişirin. Fırından kâğıtla beraber çıkarın, soğumaya bırakın. Sütü bir kaba koyup pudra şekerini ilave ederek karıştırın. Yağı ve fındığın bir bardağını ekleyerek karıştırmayı sürdürün. Soğumuş rulo hamurunun içine fındıklı karışımın üçte ikisini düzgünce yayın ve rulo yapın. Aynı yağlı kâğıda sarıp soğutun. Ruloyu kâğıttan sıyırıp sığacağı bir tabağa alın. Kalan kremayı üzerine sürün, fındığı serpin. Dilimleyerek servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *