Nazım Ustadan gül böreği tarifi.
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tadı kaşığı tuz
İç malzemesi
1 paket margarin (eritilmiş)
2 adet soğan
4 adet patates
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı çörekotu
Yapılışı
Hamurun hazırlanması: Sütü, tuzu ve unu katın, yoğurun. Yumuşak bir hamur yapın, 20 dakika dinlendirin.
İçinin hazırlanması: Yağdan iki kaşık alın, tavaya koyun. İnce kıyılmış soğanı soteleyin. Fıstıkları ilave edip kavurun. Haşlanmış rendelenmiş patatesi de ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuzu ve karabiberi de katıp karıştırın. Soğumaya bırakın. Hamuru tekrar yoğurun, 12 adet beze yapın. Tezgâha un serpip uzun yufkalar açın. Harçtan yufkaların içine boylamasına koyarak uzun rulo yapın. Her turda yağdan sürün. Sol ucunu sabit tutun, sağ ucunu etrafında döndürün. Yağlanmış tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. 180 derece fırında pişirip sıcak servis yapın.