İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8570 %0.23
37,2354 %-0.22
104.724,56 %-0.386
3.230,77 0,47
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Gül Böreği Tarifi

Nazım Ustadan Gül Böreği Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Gül böreği nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan gül böreği tarifi.

4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tadı kaşığı tuz


İç malzemesi
1 paket margarin (eritilmiş) 
2 adet soğan 
4 adet patates
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı çörekotu


Yapılışı


Hamurun hazırlanması: Sütü, tuzu ve unu katın, yoğurun. Yumuşak bir hamur yapın, 20 dakika dinlendirin.
İçinin hazırlanması: Yağdan iki kaşık alın, tavaya koyun. İnce kıyılmış soğanı soteleyin. Fıstıkları ilave edip kavurun. Haşlanmış rendelenmiş patatesi de ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuzu ve karabiberi de katıp karıştırın. Soğumaya bırakın. Hamuru tekrar yoğurun, 12 adet beze yapın. Tezgâha un serpip uzun yufkalar açın. Harçtan yufkaların içine boylamasına koyarak uzun rulo yapın. Her turda yağdan sürün. Sol ucunu sabit tutun, sağ ucunu etrafında döndürün. Yağlanmış tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. 180 derece fırında pişirip sıcak servis yapın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *