İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4588 %-0.06
36,5388 %-0.14
3.521.964 %3.474
3.054,31 0,03
Ara
MUHALIF GAZETECILIK YAŞAM Nazım Ustadan Güllaç Tarifi

Nazım Ustadan Güllaç Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Güllaç nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Güllaç tarifi.

2 su bardağı kaynar su 
2 su bardağı soğuk su 
8 adet kuru incir
8 adet kuru kayısı 
1 çay bardağı fındık (iri dövülmüş) 
1 çay bardağı badem 
1 çay bardağı kuşüzümü 
1 çay bardağı antepfıstığı 
2 yaprak jelatin     

Yapılışı
İncirle kayısıyı soğuk suda yıkayıp kurulayın, bezelye büyüklüğünde doğrayın. Kuşüzümünü ayıklayıp yıkayın, süzün ve kurulayın. 2 su bardağı kaynar suyu çelik veya cam bir tencereye koyun, içine jelatini ekleyip iyice karıştırarak eritin. 2 bardak soğuk suyu katıp karıştırın. Meyveleri ekleyin. 6 adet kâseye veya kuplara pay edin, 30 dakika bekletip tatlı tabaklarına ters çevirin. Üzerlerine kuru yemişleri dizip servis yapın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *