İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7815 %-0.06
37,4497 %0.24
105.776,05 %2.271
3.213,18 1,34
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Havuç Çorbası Tarifi

Nazım Ustadan Havuç Çorbası Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Havuç Çorbası nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Havuç Çorbası tarifi.

2 adet orta boy havuç (yıkanıp soyulmuş, rendelenmiş)
1 adet patates (soyulmuş, yıkanmış, rendelenmiş)
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
1 çay bardağı tel şehriye
4 çorba kaşığı sıvı yağ
8 su bardağı su
Tuz ve karabiber 

Yapılışı
Yağı tencereye koyun, soğanı ilave edip 5 dakika kavurun. Havucu ekleyip 5 dakika daha kavurun. Patatesi, tuzu, karabiberi, suyu koyup karıştırın, kısık ateşte kaynatın. Tenceredeki malzeme püre haline gelince şehriyeyi de ilave edin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın, sıcak servis yapın. 

Not: Kaynama sürecinde suda eksilme olursa ilave edin. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *