İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7815 %-0.06
37,4497 %0.24
105.776,05 %2.271
3.213,18 1,34
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan İçli Köfte Tarifi

Nazım Ustadan İçli Köfte Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. İçli Köfte nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan İçli Köfte tarifi.


Dış malzemesi

500 gr kıyma
3 su bardağı ince bulgur
2 adet yumurta
2 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar

İç malzemesi

400 gr kıyma
3 adet iri kuru soğan
1/2 paket margarin
1 su bardap ceviz içi (iri kıyılmış)
Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar 

Yapılışı

İç malzemenin hazırlanışı:
Yağı bir tavaya koyup yemeklik doğranmış soğanı ilave ederek kavurun. Kıymayı ekleyip iyice taneleninceye kadar pişirin. Ocaktan alıp baharatı ve cevizi ilave edin. Karıştırın ve soğumaya bırakın.

Dış malzemenin hazırlanışı: Bulguru geniş bir tepsiye koyun. Üzerine 3 su bardağı su ilave edip 20 dakika bekletin. Kalan malzemeyi katıp iyice yoğurun, ara sıra elinizi suya batırarak macun kıvamında bir hamur yapın. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp beze yapın. Bir kâseye su doldurup işaret parmağınızı ıslatın, yapmış olduğunuz bezelerin içine batırın. Baş parmak ve işaret parmağıyla içini iyice genişleterek harçtan doldurun, ağzını kapatın. Yumurta şekli verin. 2 su bardağı yağı pişirip maşayla alın ve süzgeçe koyun. Yağı süzülünce servis yapın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *