İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7815 %-0.06
37,4497 %0.24
105.776,05 %2.271
3.213,18 1,34
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan İrmik Çorbası Tarifi

Nazım Ustadan İrmik Çorbası Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. İrmik Çorbası nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan İrmik Çorbası tarifi.

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı irmik
1 adet soğan (rendelenmiş)
4 çorba kaşığı sıvı yağ
8 su bardağı et suyu
Tuz ve karabiber 

Terbiyesi

1 su bardağı süzme yoğurt
1 yumurta sarısı 

Üzerine

4 çorba kayıp tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber 

Yapılışı

6 su bardağı suyu tencereye koyup soğanı, yağı, tuzu, karabiberi ekleyin. İrmiği de koyup kaynayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Nohutu ilave edin. Yumurta sarısını çırpın, yoğurdu da ekleyip iyice karıştırın. Kalan 2 bardak suyu katarak terbiyeyi sulandırın ve kaynayan çorbaya azar azar ilave edin. Bir taşım daha kaynatın. Tereyağını eritip pul biberi de ilave ederek ocaktan alın. Sıcak servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *