Nazım Ustadan İrmik Çorbası tarifi.
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı irmik
1 adet soğan (rendelenmiş)
4 çorba kaşığı sıvı yağ
8 su bardağı et suyu
Tuz ve karabiber
Terbiyesi
1 su bardağı süzme yoğurt
1 yumurta sarısı
Üzerine
4 çorba kayıp tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yapılışı
6 su bardağı suyu tencereye koyup soğanı, yağı, tuzu, karabiberi ekleyin. İrmiği de koyup kaynayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Nohutu ilave edin. Yumurta sarısını çırpın, yoğurdu da ekleyip iyice karıştırın. Kalan 2 bardak suyu katarak terbiyeyi sulandırın ve kaynayan çorbaya azar azar ilave edin. Bir taşım daha kaynatın. Tereyağını eritip pul biberi de ilave ederek ocaktan alın. Sıcak servis yapın.