İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7893 %0.14
37,2836 %-0.11
101.752,82 %-0.071
3.161,62 -0,45
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan İrmik Helvası Tarifi

Nazım Ustadan İrmik Helvası Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. İrmik Helvası nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan İrmik Helvası tarifi.

1 paket irmik 
3,5 su bardağı toz şeker 
6 su bardağı süt 
1 çay bardağı dolmalık fıstık 
1 su bardağı sıvı yağ 
1/2 eritilmiş tereyağı

Yapılışı

Sütü bir taşım kaynatıp içine şekeri ilave edin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp bir kenarda bekletin. 2 kaşık sıvıyağı ayırın. Kalan yağları yayvan bir tencereye koyarak ısıtın. İrmiği katın. Kısık ateşte altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 30 dakika kavurun. 
Kalan 2 kaşık yağı ayrı bir tavaya koyun. Fıstığı ekleyerek rengi dönene kadar kavurun. İrmiğe ilave edin. Elinizi yakmamaya dikkat ederek sütlü karışımı azar azar irmiğe ekleyip karıştırın. Ateşi kısarak 10 dakika pişirin. Ateşi bu kez iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın, demlenmeye bırakın. 10 dakika sonra kalan şekeri ilave edin. Karıştırarak servis yapın. Dilerseniz üzerini tarçınla süsleyebilirsiniz.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *