İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7759 %-0.05
37,4415 %0.35
105.847,71 %3.935
3.211,21 1,28
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Ispanaklı Pide Tarifi

Nazım Ustadan Ispanaklı Pide Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Ispanaklı Pide nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Ispanaklı Pide tarifi.

2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı su
1 tatlı kaşıgı tuz
1/2 paket toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un 

İç malzemesi

1 kg ıspanak
2 adet yumurta
2 su bardağı kaşar rendesi
Tuz 


Yapılışı

Ispanağı yıkayın, kendi suyuyla kısık ateşte haşlayıp robottan geçirin. Tuz ve 2 yumurtanın akını ilave edip iyice karıştırın. 6 eşit parçaya ayırıp dinlenmeye bırakın. Geniş bir kaba suyu koyun, tuz, maya, şeker ilave edip iyice eritin. 2 kaşık sıvı yağı da katın, aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur yapın. 30 dakika bekletin. 6 eşit parçaya ayırıp heze yapın. Bezeleri kayık tabağı şeklinde açın, ıspanaklı harcı yufkaların ortasına uzunlamasına yayın. Üzerine kaşar peyniri ilave edip yufkayı sağlı sollu ıspanağın üzerinde birleştirip yapıştırarak kapatın. Tepsiye dizip 30 dakika bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Fırından alınca kenarlarına eritilmiş tereyağı sürüp servis yapın. Dilerseniz fırına vermeden önce üzerine bir yumurta kırabilirsiniz. Bu durumda pideyi kapatmadan pişirmeniz gerekir. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *