İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7815 %-0.06
37,4497 %0.24
105.776,05 %2.271
3.213,18 1,34
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Kadayıf Dolma Tarifi

Nazım Ustadan Kadayıf Dolma Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Kadayıf Dolma nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Kadayıf Dolma tarifi.


300 gr tel kadayıf
2 su bardağı ceviz içi (çekilmiş)
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı su
2 su bardağı kızartma yağı 

Şerbet malzemesi

2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
1/4 limonun suyu
1 rulo kaymak 

Yapılışı

Suyla şekeri karıştırıp 10 dakika kaynatın, limonu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve soğutun. Sıcak olmayan bir ortamda yapılması gereken kadayıfın kurumaması lazımdır. Kadayıfı tezgâhta kırmadan tanelendirin (kabartın). Kadayıfı ve ceviz içini 6 eşit parçaya ayırın. Ayırmış olduğunuz kadayıfın ilkini avcunuzda kâse şekline getirip içine ceviz koyun. Yaprak sarma gibi rulo yaparak kapatın. Geri kalanları da aynı şekilde bitirin. Yumurtayı çırpın, 2 kaşık suyu katıp biraz daha çırpmaya devam edin. Kadayıfları bu malzemeye bulayıp bir tabağa dizin, kalan yumurtayı da üzerine dökün. Yağı derin bir tencereye koyup kızdırın. Kadayıfları altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Yağdan alıp şerbetin içine atın, soğutun, tabaklara alıp üzerine kaymağı pay ederek servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *