Nazım Ustadan Kadayıf Dolma tarifi.
300 gr tel kadayıf
2 su bardağı ceviz içi (çekilmiş)
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı su
2 su bardağı kızartma yağı
Şerbet malzemesi
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
1/4 limonun suyu
1 rulo kaymak
Yapılışı
Suyla şekeri karıştırıp 10 dakika kaynatın, limonu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve soğutun. Sıcak olmayan bir ortamda yapılması gereken kadayıfın kurumaması lazımdır. Kadayıfı tezgâhta kırmadan tanelendirin (kabartın). Kadayıfı ve ceviz içini 6 eşit parçaya ayırın. Ayırmış olduğunuz kadayıfın ilkini avcunuzda kâse şekline getirip içine ceviz koyun. Yaprak sarma gibi rulo yaparak kapatın. Geri kalanları da aynı şekilde bitirin. Yumurtayı çırpın, 2 kaşık suyu katıp biraz daha çırpmaya devam edin. Kadayıfları bu malzemeye bulayıp bir tabağa dizin, kalan yumurtayı da üzerine dökün. Yağı derin bir tencereye koyup kızdırın. Kadayıfları altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Yağdan alıp şerbetin içine atın, soğutun, tabaklara alıp üzerine kaymağı pay ederek servis yapın.