İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8703 %0.22
37,3569 %-0.08
105.088,01 %1.489
3.221,90 0,20
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Karalahana Diblesi Tarifi

Nazım Ustadan Karalahana Diblesi Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Karalahana Diblesi nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Karalahana Diblesi tarifi.

2 demet karalahana (ince kıyılmış)
2 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç (yıkanmış)
300 gr kıyma
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su
Tuz ve karabiber 

Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayın, yağda pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı da ilave edip kavurun. Tanelenince lahananın suyunu iyice sıkıp tencereye katarak kavurmayı sürdürün. Kıyma suyunu çekince pirinci, tuzu, karabiberi, suyu ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika harlı ateşte pişirin. Sonra ateşi kısın ve 15 dakika daha pişirip karıştırarak sıcak servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *