İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7815 %-0.06
37,4497 %0.24
105.776,05 %2.271
3.213,18 1,34
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Karışık Pizza Tarifi

Nazım Ustadan Karışık Pizza Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Karışık Pizza nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Karışık Pizza tarifi.

2 su bardağı ılık su 
2 çorba kaşığı sıvı yağ 
1/2 paket (12 gr) yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 su bardağı siyah zeytin (çekirdekleri alınmış) 
2 adet parmak sucuk (ince dilimlenmiş)
2 çorba kaşığı salça 
1 su bardağı mantar (küçük kıyılmış, haşlanmış) 
100 gr salam (16 dilime bölünmüş) 
2 adet domates (dörde bölünmüş) 
4 adet sivri biber 
1 su bardağı karar rendesi
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un


Yapılışı
Mayayı geniş bir kaba koyup yarım su bardağı ılık suda eritin. Üzerini unla kapatın. 15 dakika mayalansın. Kalan 1,5 bardak suyu, tuzu, toz şekeri, yağı bir araya getirip iyice karıştırın, aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur yapın. Üzerine bez örterek 30 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurun, dört eşit parçaya ayırıp beze yapın. Bezeleri merdaneyle yemek tabağı kadar açın. 1 çay bardağı yağla salçayı iyice karıştırın, açmış olduğunuz hamurların üzerine sürün. Üzerine sırayla sucukları, salamı, zeytini, domatesi, biberi, kaşarı, mantarı paylaştırıp tabanı yağlanmış tepsiye dizin. 30 dakika bekletin. 180 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *