İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8129 %0.01
37,4543 %0.33
104.943,98 %2.935
3.178,46 0,25
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Karnabahar Çorbası Tarifi

Nazım Ustadan Karnabahar Çorbası Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Karnabahar Çorbası nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Karnabahar Çorbası tarifi.

1 adet küçük boy karnabahar
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
1/2 limonun suyu
1 kahve fincanı tel şehriye
1/2 demet dereotu 

Yapılışı

Karnabaharı kokusunu alması için 1 diş sarımsak, limon, sirke ve defne yaprağıyla haşlayın, süzün, dallarından ayırıp incecik dilimleyin. Yağı tencereye koyun, unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Şehriyeyi ekleyerek 2 dakika daha kavurun. Suyu ve karnabaharı da katıp tuzu ve karabiberi serperek kaynatın. Kaynayınca ateşi kısın, 20 dakika kaynatın. Ayrı bir yerde yumurtanın sarısını süte ekleyip iyice çırparak azar azar tencereye katın, kaynayınca ateşten alın. Limon suyunu ve kıyılmış dereotunu da ilave ettikten sonra servis yapın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *