Nazım Ustadan Kereviz Salatası tarifi.
3 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz
2 su bardağı süzme yoğurt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 orta boy kereviz
1/2 limonun suyu
Tuz
Yapılışı
Sarmısakları biraz tuzla dövün. Üzerine cevizi koyup tekrar dövün (Dilerseniz robottan da geçirebilirsiniz). Süzme yoğurt ve zeytinyağıyla birlikte pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Bir kenarda bekletin. Kerevizlerin kabuğunu soyup yıkayın. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Kararmaması için rendelerken arada sırada üzerine limon suyu sıkın. Yoğurtlu karışımı kerevizle karıştırın. Tuzuna bakın. Üzerini kereviz yaprağı ve ceviz ile süsleyerek servis yapın.