İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7759 %-0.06
37,4026 %0.25
105.608,88 %3.741
3.213,97 1,37
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Kıymalı Burma Börek Tarifi

Nazım Ustadan Kıymalı Burma Börek Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Kıymalı Burma Börek nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Kıymalı Burma Börek tarifi.

2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 paket margarin (eritilmiş)
2 adet yumurta sarısı 

İç malzemesi
500 gr kıyma
4 adet iri soğan
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber 

Yapılışı
Suyu ve tuzu geniş bir kaba koyup aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur yapın, 30 dakika dinlendirin. Geniş bir tavaya yağı koyun, yarım ay biçiminde doğranmış soğanı kavurun. Pembeleşince kıymayı da ilave edip iyice karıştırın. Kıyma tanelenince ateşten alın. Tuz, karabiber ilave edip soğumaya bırakın. Hamuru tekrar yoğurun. 4 eşit parçaya ayırıp bezeleri yapın. Her bezeyi sık sık unlayarak geniş yufkalar halinde açın. Tezgâhın üzerine sererek eritilmiş margarinle yağlayın. Soğutulmuş iç malzemesini yufkaların üzerine pay edin, iyice yayın. 10 dakika bekleyin. Yufkanın size bakan tarafından 5 santim karşıya doğru katlayın. Oklavayı katlanmış yere koyun. Yufkayı fazla sıkmadan rulo yapın, oklavayı çıkarın. Böreği burma tatlısı gibi şekillendirin. Dört ruloyu da aynı şekilde hazırlayarak tabani yağlanmiş bir tepsiye döşeyin. Yumurta sarılarını çırpıp üzerine sürün. 30 dakika pişirin. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *