İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7893 %0.14
37,2836 %-0.11
101.752,82 %-0.071
3.161,62 -0,45
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Köfte Kebap Tarifi

Nazım Ustadan Köfte Kebap Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Köfte Kebap nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Köfte Kebap tarifi.

600 gr. dana ve kuzu kıyma
1 adet soğan suyu
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı galeta unu
8 dilim bayat ekmek
6 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kaynar su 

Yapılışı

Ekmeklerin üzerine biraz tereyağı sürün, fırında kızartın. Tabaklara ikişer adet koyun. Kıymayı bir tepsiye alın. Baharat, tuz, yumurta, galeta unu, karbonat ve soğan suyunu katıp macun kıvamına gelene dek iyice yoğurun. 2 saat kadar dinlendirin, tekrar yoğurun, ceviz kadar parçalar koparıp parmak şeklinde köfteler yapın. Geniş bir tavaya biraz sıvı yağ koyup köfteleri sallayarak pişirin. Yoğurdu iyice çırpıp ekmeklerin üzerine pay edin, köfteleri de eşit şekilde dizin. Kalan yağı tavaya koyun, salçayı ilave edip kavurun. Suyu ekleyip iyice kaynatın. Köftelerin üzerine döküp sıcak servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *