İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8703 %0.22
37,3569 %-0.08
105.088,01 %1.489
3.221,90 0,20
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Kuruyemişli Rulo Tatlı Tarifi

Nazım Ustadan Kuruyemişli Rulo Tatlı Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Kuruyemişli Rulo Tatlı nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Kuruyemişli Rulo Tatlı tarifi.

Hamur malzemesi

1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 paket margarin
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya 
1/2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un 


İç malzemesi

1 çay bardağı badem (çekilmiş)
1 çay bardağı fındık (çekilmiş)
1 çay bardağı antepfıstığı (çekilmiş)
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta 

Yapılışı

Sütü yumurta, şeker, vanilya, kabartma tozu, kakao ile hamur kabına koyup iyice karıştırın. Oda ısısında eritilmiş margarini ekleyin. Aldığı kadar unu da katıp yumuşak bir hamur yapın. Serin bir yerde 30 dakika dinlendirin (buzdolabı olabilir). İç malzemesini bir kaba koyun, hepsini karıştırıp macun kıvamına getirin. İki eşit parçaya ayırıp merdane gibi rulo yapın. Hamuru da iki eşit parçaya ayırın, 2 adet 40x10 santim ebadında dikdörtgen yufka açın. Harcı uzunluğuna içine koyup rulo yapın. Bir parmak kalınlığında kesip aralıklı tepsiye dizin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun. Üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *