İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7893 %0.14
37,2836 %-0.11
101.752,82 %-0.071
3.161,62 -0,45
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Kuşgözü Tarifi

Nazım Ustadan Kuşgözü Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Kuşgözü nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Kuşgözü tarifi.

Hamur malzemesi
4/5 paket (200 gr) margarin (oda ısısında yumuşatılmış) 
1 su bardağı süt
1 Paket vanilya
1 su bardağı çeviz içi (çekilmiş) 
Aldığı kadar un

Şerbet malzemesi
3 su bardağı şeker 
3 su bardağı su 
1 çay kaşığı limon suyu     

Yapılışı
3 bardak suyu tencereye koyup şekeri ilave ederek 8 dakika kaynatın. Limon suyunu da katarak 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Margarini, sütü, vanilyayı, ceviz içini geniş bir kaba koyup iyice karıştırın, aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur yapın. 30 dakika dinlendirin. Sonra hamurdan, cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti gezdirip soğuyunca servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *