İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8703 %0.22
37,3569 %-0.08
105.088,01 %1.489
3.221,90 0,20
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Kuzu Etli Bamya Tarifi

Nazım Ustadan Kuzu Etli Bamya Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Kuzu Etli Bamya nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Kuzu Etli Bamya tarifi.

400 gr kemiksiz kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
1 kg bamya
1 adet kuru soğan
1/2 limonun suyu
4 adet olgun domates (soyulmuş)
1 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı kaynar su 

Yapılışı

Bir kaba soğuk su doldurun, sirkeyi, limonu, tuzu ilave edip karıştırın. Bamyaların tepesini huni şeklinde kesip suyun içine atın ve bekletin. Yağı tencereye koyup kuşbaşı doğranmış etleri suyunu çekinceye kadar kavurun. Yemeklik doğranmış soğanı da ekleyip kavurmaya devam edin. Süzülmüş bamya, doğranmış domates, tuz ve 2 bardak sıcak su katıp tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ocağı iyice kısıp 40 dakika pişirin. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *