İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7893 %0.14
37,2836 %-0.11
101.752,82 %-0.071
3.161,62 -0,45
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Kuzu Haşlama Tarifi

Nazım Ustadan Kuzu Haşlama Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Kuzu Haşlama nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Kuzu Haşlama tarifi.

6 parça 150 gr haşlanmalık kuzu eti 
40 adet arpacık soğan 
3 adet orta boy patates 
2 adet defne yaprağı 
3 adet kereviz 
1 kaşık tuz 
(Et yağlıysa yağ kullanmayın)

Yapılışı
Kuzu etlerini yıkayıp bir tencereye alın, üzerini 4 parmak geçecek kadar su doldurup ateşe koyun. 40 dakika kaynatın, köpüğünü alın. Etler iyice haşlansın. Başka bir kabın içine soğuk su doldurun. Patatesleri ve kerevizleri soyun, uzunlamasına 4 eşit parçaya kesin. Havuçlarıda soyup ince verev doğrayın. Soyulmuş arpacık soğanlarla birlikte hepsini soğuk suya koyun. İyice yıkayıp süzün ve etin üzerine ilave edin. Tuzu da ekleyin. Üzerini 2 parmak aşacak kadar su olmalı. Kerevizin yapraklarından da koyup ateşe alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın, 40 dakika pişirin. Servis tabaklarına birer parça et, üzerine sebzelerden ve yemeğin suyundan pay ederek servis yapın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *