İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7508 %0.01
37,3191 %-0.56
103.034,54 %3.513
3.172,74 0,69
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Lahmacun Tarifi

Nazım Ustadan Lahmacun Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Lahmacun nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan lahmacun tarifi.

4 su bardağı un 
1/2 paket (12 gr) yaş maya 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 su bardağı ılık süt 
6 çorba kaşığı ılık su 
1 tatlı kaşığı tuz


İç malzemesi
400 gr kuzu kıyması • 4 adet olgun domates • 2 adet sivri biber 
1 demet maydanoz • 2 adet soğan • 1 çorba kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı biber salçası • Tuz, karabiber


Yapılışı

İçinin hazırlanışı: Soğanı, maydanozu, domatesi, biberi ince kıyıp kıymaya katın. Baharat ve salçaları da ekleyip iyice karıştırın. Harç biraz sulu olmalı. 

Hamurun hazırlanışı: Unu çukur bir kaba koyun, ortasını açıp mayayı ekleyin, suyu ilave edip mayayı ezerek üzerini tekrar unla kapatın. 15 dakika bekletin. Tuzu unun üzerine serpin, yağla sütü ilave ederek yumuşak bir hamur yapıp 30 dakika bekletin. Hamuru tekrar yoğurup uzun bir rulo yapın. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Tezgâha un serperek servis tabağı büyüklüğünde yufka yapın, harçtan yumurta kadar alıp hamurun üzerine yayın. Fırın tepsisini yağlayıp lahmacunları dizin. Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin, fırından alıp sıcak servis yapın. Üzerine istediğiniz yeşilliği koyabilirsiniz.


Not: Yufkanız ne kadar ince olursa lahmacun o kadar iyi olur. 
Fırında fazla kurutmamaya dikkat edin.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *