Nazım Ustadan lahmacun tarifi.
4 su bardağı un
1/2 paket (12 gr) yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
6 çorba kaşığı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
400 gr kuzu kıyması • 4 adet olgun domates • 2 adet sivri biber
1 demet maydanoz • 2 adet soğan • 1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası • Tuz, karabiber
Yapılışı
İçinin hazırlanışı: Soğanı, maydanozu, domatesi, biberi ince kıyıp kıymaya katın. Baharat ve salçaları da ekleyip iyice karıştırın. Harç biraz sulu olmalı.
Hamurun hazırlanışı: Unu çukur bir kaba koyun, ortasını açıp mayayı ekleyin, suyu ilave edip mayayı ezerek üzerini tekrar unla kapatın. 15 dakika bekletin. Tuzu unun üzerine serpin, yağla sütü ilave ederek yumuşak bir hamur yapıp 30 dakika bekletin. Hamuru tekrar yoğurup uzun bir rulo yapın. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Tezgâha un serperek servis tabağı büyüklüğünde yufka yapın, harçtan yumurta kadar alıp hamurun üzerine yayın. Fırın tepsisini yağlayıp lahmacunları dizin. Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin, fırından alıp sıcak servis yapın. Üzerine istediğiniz yeşilliği koyabilirsiniz.
Not: Yufkanız ne kadar ince olursa lahmacun o kadar iyi olur.
Fırında fazla kurutmamaya dikkat edin.