İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7893 %0.14
37,2836 %-0.11
101.752,82 %-0.071
3.161,62 -0,45
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Lalezar Kebabı Tarifi

Nazım Ustadan Lalezar Kebabı Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Lalezar Kebabı nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Lalezar Kebabı tarifi.

Köfte malzemesi 

400 gr kıyma
1 adet kuru soğan (rendelenmiş) 
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon 
1 yumurta
2 çorba kaşığı galeta unu

Pilav malzemesi 

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz
6 çorba kaşığı sıvı yağ

Sos malzemesi

1 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 domates (rendelenmiş) 
2 defne yaprağı
Tuz ve karabiber
1 su bardağı kaynar su

Yapılışı

Pirinci 30 dakika soğuk suda bekletin, iyice yıkayıp süzün. Pilavın yağını tencereye koyun, pirinci de ilave edip kısık ateşte 10 dakika kavurun. Ortası delik kek kalıbına boşaltıp tuzuyla suyunu da ilave edip üzerine alüminyum folyo kapatın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp dinlendirin. Sos için, yağı tencereye koyun, salçayı kavurun. Domatesi, suyu, baharatı, defne yaprağını ilave edip 15 dakika pişirip beklemeye alın. Köfte malzemesini iyice yoğurun. 1 saat dinlendirin, ceviz iriliğinde koparıp iki elinizin arasında yuvarlayın, salçalı karışıma ilave edip 15 dakika kaynatın. Pilavı geniş bir tabağa ters çevirin, orta boşluğuna köfteyi doldurun, salçayıda pilavın üzerine gezdirerek sıcak servis yapın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *