İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8703 %0.22
37,3569 %-0.08
105.088,01 %1.489
3.221,90 0,20
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Mantar Sote Tarifi

Nazım Ustadan Mantar Sote Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Mantar Sote nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Mantar Sote tarifi.

1 kg kültür mantarı (yıkanmış, kurulanmış)
1 adet kuru soğan 4 adet domates (soyulup ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet sivri biber (ince doğranmış)
6 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı kaynar su 

Yapılışı
Yağı tavaya koyun. Yemeklik doğranmış mantarları atıp karıştırarak suyunu çekinceye kadar kavurun. İnce kıyılmış soğanı katıp pembeleşinceye kadar pişirin. Salça, domates, tuz ve su ekleyip bir süre daha kavurmayı sürdürün. Kısık ateşte 15 dakika daha pişirip ateşten alın. İsterseniz üzerine rendelenmiş kadar ilave edebilirsiniz. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *