İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8680 %0.25
37,3503 %0
104.589,54 %0.992
3.225,69 0,32
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Nohutlu Brüksel Lahanası Tarifi

Nazım Ustadan Nohutlu Brüksel Lahanası Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Nohutlu Brüksel Lahanası nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Nohutlu Brüksel Lahanası tarifi.

500 gr Brüksel lahanası
2 adet kuru soğan
150 gr kıyma
1 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 demet dereotu
2 adet domates
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 tatlı kaşığı kuru nane 
4 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı kaynar su
Tuz, karabiber, kimyon 

Yapılışı

Yağı tencereye koyun. Soğanları yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edip taneleşinceye kadar karıştırın. Sırasıyla Brüksel lahanasını, nohut ve pirinci malzemenin üzerine koyun. Soyulmuş ve ince kıyılmış domatesleri, tuzu, karabiberi, naneyi, kimyonu ve suyu ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kaynatın. Sonra ateşi kısıp 30 dakika pişirin. ince kıyılmış dereotuyla süsleyip servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *