İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8680 %0.25
37,3503 %0
104.589,54 %0.992
3.225,69 0,32
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Örgülü Börek Tarifi

Nazım Ustadan Örgülü Börek Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Örgülü Börek nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Örgülü Börek tarifi.

Hamur malzemesi 
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Eritilmiş margarin (yufkaları yağlamak için) 

İç malzemesi

1 kg ıspanak (haşlanmış, suyu sıkılmış)
4 adet patates (haşlanmış, püre haline getirilmiş)
2 su bardağı lor peyniri 
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı çörek otu 

Yapılışı

Suyu hamur yoğurma kabına koyun. Tuzu ve yağı katarak karıştırın. Aldığı kadar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 30 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurun. 3 parçaya ayırın. Tezgâha un serperek 60 santim çapında yufkalar açın, her birini eritilmiş margarinle yağlayın. İlk yufkayı size bakan tarafından ve karşı taraftan 10 santim içeriye doğru katlayın. Böylece dikdörtgen bir yufka elde etmiş olacaksınız. Ispanağı yufkanın bir kenarına boydan boya döşeyin, yuvarlayarak rulo yapın. Patates püresine 2 yumurtanın akını koyarak karıştırın. Aynı biçimde diğer yufkayla patatesli bir rulo hazırlayın. Son yufkaya lor peyniri koyarak rulo halinde kapatın. Üç ruloyu yan yana getirin. Tepelerinden tutturun, dikkatlice birbirinin içinden geçirerek örün. Alt uçlarını da tutturun. Yağlanmış fırın tepsisine koyup üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *