İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8703 %0.22
37,3569 %-0.08
105.088,01 %1.489
3.221,90 0,20
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Orman Kebabı Tarifi

Nazım Ustadan Orman Kebabı Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Orman Kebabı nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Orman Kebabı tarifi.

800 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
30 adet arpacık soğan (soyulmuş)
4 adet orta boy patates
4 adet havuç (küp küp doğranmış)
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
2 su bardağı kaynar su
Tuz ve karabiber
1 çorba kaşığı kekik 

Yapılışı
Yağı tencereye koyun, etleri ilave edip karıştırın. Suyunu çekinceye kadar kavurun. Havuçla soğanı da ilave edip 10 dakika hafif ateşte soteleyin. Her patatesi 4 eşit parçaya bölüp tencereye ekleyin. Tuzu, karabiberi ve suyu da ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp ateşin hararetini yarıya indirin. 30 dakika pişirin. Bezelyeyi katıp 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Kekiği de ilave edip servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *