İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7838 %-0.03
37,3710 %0.18
105.020,22 %2.999
3.203,52 1,04
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Pastırmalı Tepsi Böreği Tarifi

Nazım Ustadan Pastırmalı Tepsi Böreği Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Pastırmalı Tepsi Böreği nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Pastırmalı Tepsi Böreği tarifi.

5 adet hazır yufka 
100 gr pastırma (ince kıyılmış) 
1 su bardağı kaşar rendesi
1 su bardağı süt 
3 adet yumurta 
3 adet domates (ince kıyılmış) 
1 su bardağı sıvı yağ 
4 adet çarliston biber 
1/2 demet maydanoz 
1 tatlı kaşığı tuz 
Margarin (tepsiyi yağlamak için)
 
Yapılışı
Yumurtaları bir kaba kırın. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip iyice çırpın. Sütü ve yağı da ekledikten sonra iyice karıştırıp beklemeye alın. Bir adet yufkayı ince kıyın. İçine pastırmayı, kaşarı, maydanozu ve domatesi ekleyip ezmeden karıştırın. İki adet yufkayı parçalayın. Yarısını tepsiye döşeyin. Üzerine sütlü karışımdan 6 kaşık gezdirin. Kalan yufkanın yarısını da koyup, yine 6 kaşık sütlü karışımdan sürün. Harcını tepsiye boşaltın, düzgünce döşeyin. Kalan yufkaları da aynı şekilde yaparak üzerine yine sütlü karışımdan sürün. 180 derece fırına verin, 30 dakika pişirin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *