İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7838 %-0.03
37,3710 %0.18
105.020,22 %2.999
3.203,52 1,04
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Patatesli Mantı tarifi

Nazım Ustadan Patatesli Mantı tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Patatesli Mantı nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Patatesli Mantı tarifi

4 adet orta boy patates 
3 adet yumurta 
1 su bardağı kaşar rendesi 
1 tatlı kaşığı tuz 
1/2 demet dereotu 
Aldığı kadar un 

Sos malzemesi 

4 adet olgun domates • 2 çorba kaşığı sıvı yağ 
1 çay kaşığı karabiber • 1 tatlı kaşığı tuz 
1 su bardağı su • 2 su bardağı yoğurt 

Yapılışı

Patatesleri haşlayın, soyun ve rendeleyin. Yumurtayı, tuzu, dereotunu, kaşarı, unu karıştırarak kulak memesi sertliğinde bir hamur yapın, 20 dakika dinlendirin. 4 bardak suyu bir tencereye koyun, kaynatın. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın, kalem gibi rulo yapın. 2 santim uzunluğunda kesin ve kaynayan suya atın. 4 dakika kaynatıp sudan alın. Hamurun geri kalanını aynı şekilde haşlayarak beklemeye alın. Domatesleri soyun, ince kıyın. 2 kaşık yağda soteleyin. 1 bardak suyu, tuzu ve karabiberi de ilave edip beş dakika kaynatın. Yoğurdu çırpın, servis tabaklarına pay edin. Mantıyı yoğurdun üzerine dizin, domates sosunu üzerine gezdirerek servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *