İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8570 %0.23
37,2354 %-0.22
104.724,56 %-0.386
3.230,77 0,47
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Patlıcan Köz Kebap Tarifi

Nazım Ustadan Patlıcan Köz Kebap Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Patlıcan köz kebap nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan patlıcan köz kebap tarifi.

8 adet patlıcan 
800 gr kuzu eti 
6 adet olgun domates 
6 adet sivri biber 
4 çorba kaşığı sıvı yağ 
1 diş sarmısak 
1 çay kaşığı karabiber 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı
Etleri kuşbaşı doğrayın. Yağı tencereye koyun, etleri ilave edip kavurun. Suyunu çekince ince doğranmış biberi ekleyip kavurun. Soyulmuş domatesi ve ezilmiş sarmısağı da katıp domatesler sos kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Tuzu, karabiberi ekleyip ocaktan alın. Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyup ince ince kıyın, biraz tuz katıp karıştırarak bir tabağa alın. Üzerine etli karışımı ilave edip servis yapın.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *