Nazım Ustadan patlıcan köz kebap tarifi.
8 adet patlıcan
800 gr kuzu eti
6 adet olgun domates
6 adet sivri biber
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 diş sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Etleri kuşbaşı doğrayın. Yağı tencereye koyun, etleri ilave edip kavurun. Suyunu çekince ince doğranmış biberi ekleyip kavurun. Soyulmuş domatesi ve ezilmiş sarmısağı da katıp domatesler sos kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Tuzu, karabiberi ekleyip ocaktan alın. Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyup ince ince kıyın, biraz tuz katıp karıştırarak bir tabağa alın. Üzerine etli karışımı ilave edip servis yapın.