İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7838 %-0.03
37,3710 %0.18
105.020,22 %2.999
3.203,52 1,04
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Perde Pilavı Tarifi

Nazım Ustadan Perde Pilavı Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Perde Pilavı nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 2 dk

Nazım Ustadan Perde Pilavı Tarifi

İç malzemesi 

2 adet tavuk göğsü (haşlanıp doğranmış) 
4 su bardağı pirinç 
8 çorba kaşığı sıvı yağ 
1 su bardağı badem (kabuğu soyulmuş) 
1 çay bardağı fıstık (antepfıstığı da olabilir) 
Kimyon, yenibahar, köri, karabiber, tarçın ve tuz 
6 su bardağı kaynar su 

Hamur malzemesi 
1,5 su bardağı ılık su 
• 1/2 paket margarin 
• 1/2 paket toz maya aldığı kadar un 
• 1 tatlı kaşığı tuz 
• 2 yumurta sarısı (üzerine) 

Yapılışı

Hamuru için mayayı geniş bir yoğurma kabına koyun, üzerine ılık suyu katıp iyice eritin. Tuzu ilave edin. Aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapıp dinlendirin. Pirinci bir kaba koyun, üzerine soğuk su doldurun. 30 dakika bekletin, yıkayıp süzün. Yağı pilav tenceresine koyun, pirinçle fıstığı da ilave edip 10 dakika kısık ateşte kavurun. Baharat, tuz ve suyu katip 15 dakika daha pişirin. Ateşten alıp bir tepsiye boşaltın. Eti ve bademi ilave edip iyice karıştırın. Hamurun dörtte üçüyle 60 santim çapında bir yufka açın. Pilav yapacağınız tepsiye yayın (fazlalığı tencereden taşsın, kalan hamuru da kapak yapacaksınız). Hazırlamış olduğunuz pilav malzemesini tepsideki yufkanın içine koyun. Kalan hamuru da açıp pilavın üzerine kapatın. Yumurta sarısını sürün. 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *