Nazım Ustadan Perde Pilavı Tarifi
İç malzemesi
2 adet tavuk göğsü (haşlanıp doğranmış)
4 su bardağı pirinç
8 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı badem (kabuğu soyulmuş)
1 çay bardağı fıstık (antepfıstığı da olabilir)
Kimyon, yenibahar, köri, karabiber, tarçın ve tuz
6 su bardağı kaynar su
Hamur malzemesi
1,5 su bardağı ılık su
• 1/2 paket margarin
• 1/2 paket toz maya aldığı kadar un
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 yumurta sarısı (üzerine)
Yapılışı
Hamuru için mayayı geniş bir yoğurma kabına koyun, üzerine ılık suyu katıp iyice eritin. Tuzu ilave edin. Aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapıp dinlendirin. Pirinci bir kaba koyun, üzerine soğuk su doldurun. 30 dakika bekletin, yıkayıp süzün. Yağı pilav tenceresine koyun, pirinçle fıstığı da ilave edip 10 dakika kısık ateşte kavurun. Baharat, tuz ve suyu katip 15 dakika daha pişirin. Ateşten alıp bir tepsiye boşaltın. Eti ve bademi ilave edip iyice karıştırın. Hamurun dörtte üçüyle 60 santim çapında bir yufka açın. Pilav yapacağınız tepsiye yayın (fazlalığı tencereden taşsın, kalan hamuru da kapak yapacaksınız). Hazırlamış olduğunuz pilav malzemesini tepsideki yufkanın içine koyun. Kalan hamuru da açıp pilavın üzerine kapatın. Yumurta sarısını sürün. 180 derece fırında 40 dakika pişirin.