İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8129 %0.01
37,4543 %0.33
104.943,98 %2.935
3.178,46 0,25
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Peynirli Tatlı Pide Tarifi

Nazım Ustadan Peynirli Tatlı Pide Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Peynirli Tatlı Pide nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Peynirli Tatlı Pide tarifi.

4 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1/2 paket (12 gr) yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı tereyağı (eritilmiş) 

İç malzemesi
2 su bardağı tuzsuz lor peyniri
2 su bardağı taze kaşar rendesi
2 su bardağı tuzsuz beyaz peynir
1 su bardağı toz şeker 

Yapılışı
İç malzemesini bir kapta karıştırıp bekletin. Unu hamur kabına koyup ortasını açın, mayayı ve sütü üzerine ilave ederek 10 dakika dinlendirin. Tuzu ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Üzerini ıslak bir bezle örterek 30 dakika dinlenmeye bırakın. Sonra tekrar yoğurun ve uzun bir rulo yapıp ikiye kesin, tekrar ikiye kesin. Dört adet olsun. Ruloları uzatarak ve elinizle bastırarak oval şekilde açın. Kenarlarını üzerine katlayın. Harcı hamurların üzerine pay edip 30 dakika dinlendirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Tereyağını pidelerin kenarlarına sürüp servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *