İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4520 %0.03
38,3819 %0.37
3.411,14 % 0,71
82.983,93 %-7.933
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Pirpirim Çorbası Tarifi

Nazım Ustadan Pirpirim Çorbası Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Pirpirim Çorbası nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Pirpirim Çorbası tarifi.

1/2 bağ semizotu(yaprakları ayıklanmış)
300 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
1 adet kuru soğan (ince kıyılmış) 
1 çay bardağı nohut
1 tatlı kaşığı tuz
1 diş sarımsağın suyu
2 su bardağı katı yoğurt
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kasıp pulbiber 

Yapılışı
Bir gece önceden nohutu suya koyun. Ertesi gün yıkayıp süzün. 40 dakika haşladıktan sonra beklemeye alın. Eti yıkayın, haşlayın, suyunu bir kenara ayırın. Ayrı bir kapta yoğurdu iyice çırpın. içine sarımsağın suyunu, 2 su bardağı et suyunu, 1 su bardağı nohut suyunu katıp iyice karıştırın. Tuz ekleyip bir tencereye alın. Nohutu ve eti susuz olarak semizotuyla karıştırın. Yağı tavaya koyun, soğanı kavurun, ateşten alın. Pulbiberi de üzerine ilave edip karıştırın. Tenceredeki malzemenin üzerine dökerek servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *