İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7838 %-0.03
37,3710 %0.18
105.020,22 %2.999
3.203,52 1,04
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Şakşuka Tarifi

Nazım Ustadan Şakşuka Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Şakşuka nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

6 adet patlıcan 
8 adet domates (rendelenmiş) 
8 adet sivri biber (4 tanesi ince kıyılmış, 4 tanesi de ikiye kesilmiş) 
2 diş sarmısak (ezilmiş) 
1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı zeytinyağı 
3 su bardağı süzme yoğurt 
1 çorba kaşığı salça 
1 su bardağı kaynar su 
Kızartma yağı 

Yapılışı

Patlıcanlar alaca soyup kuşbaşı doğrayın. Derin bir kaba soğuk su ve tuz koyun. Patlıcanları 30 dakika o suyun içinde bekleterek süzün. Kızartıp yağını iyice alın, bir borcama dizin. Zeytinyağını tencereye koyun, salçayı katıp kavurun. Domatesi ekleyip kavurmayı sürdürün. 1 diş sarmısağı ilave edin. Tuzu, kaynar suyu da katıp 30 dakika pişirerek patlıcanların üzerine yayın. Yoğurdu çırpın, 1 diş sarmısağı da katıp patlıcanların üzerine yayın. Kızartılmış biberleri de üzerine dizerek servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *