İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7893 %0.14
37,2836 %-0.11
101.752,82 %-0.071
3.161,62 -0,45
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Salamlı Pide Tarifi

Nazım Ustadan Salamlı Pide Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Salamlı pide nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan salamlı pide tarifi.

İç malzemesi
200 gr salam (bezelye iriliğinde doğranmış)
2 adet domates (dörde bölünmüş)
2 adet sivri biber (dörde bölünmüş)
4 çorba kaşaığı sıvı yağ


Hamur malzemesi 
1/2 paket (12 gr) yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı süt 
1 çorba kaşığı toz şeker 
Aldığı kadar un 
Tereyağ
 
Yapılışı
Bir kapta mayayı 4 kaşık ılık su ile iyice ezin, unla kapatın. Unun üzeri çatlayınca süt, tuz ve şekeri ekleyin. Karıştırarak aldığı kadar un ilave edin. Elde edeceğiniz yumuşak hamuru 30 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurduktan sonra 8 eşit parçaya ayırıp beze yapın. Bezelerin ortalarına bastırarak tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Kenarları kalın olsun, şekil olarak bir tabağı andırsın. Yağı hamurun çukurlarına sürün. Salamları üzerine pay edin, çeyrek domates ve çeyrek biberi de yerleştirin. 30 dakika dinlendirdikten sonra önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Fırından alıp kenarlarına tereyağ sürerek servis yapın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *