İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8680 %0.25
37,3503 %0
104.589,54 %0.992
3.225,69 0,32
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Salçalı Piliç Kebabı Tarifi

Nazım Ustadan Salçalı Piliç Kebabı Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Salçalı Piliç Kebabı nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Salçalı Piliç Kebabı tarifi.

2 adet piliç göğsü (kemiksiz, derisiz) 
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça 
2 adet domates (rendelenmiş) 
4 çorba kaşığı sıvı yağ 
2 su bardağı su
2 adet defne yaprağı
5 sap maydanoz
Tuz ve karabiber

Püre malzemesi 
5 adet patates 
1 su bardağı süt 
Tuz

Yapılışı
Patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Sütü ilave edip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Iyice ezip püre haline getirin, krema torbasına yıldız başı takın ve püreyi doldurun. Yağı tencereye koyun, yemeklik doğranmış soğanı ilave ederek soteleyin. Kuşbaşı doğranmış piliç etini de ekleyerek karıştırın. Etin rengi beyazlaşınca salçayı katıp kavurun, rende domatesi de ilave edip iyice karıştırın. 2 bardak su katıp tuz, karabiber, maydanoz ve defne yaprağını da koyup karıştırın. Ateşi kısıp kaynamaya başladıktan sonra 40 dakika pişirin. Suyunu çekince 
maydanoz ve defne yaprağını çıkararak tabağa alın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *