İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7893 %0.14
37,2836 %-0.11
101.752,82 %-0.071
3.161,62 -0,45
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Sandık Kebabı Tarifi

Nazım Ustadan Sandık Kebabı Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Sandık kebabı nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan sandık kebabı tarifi.

600 gr kuzu eti (yemeklik doğranmış)
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
3 adet orta boy patates
3 adet olgun domates
1 çorba kaşığı domates salçası
2 adet kuru soğan (iri doğranmış)
Tuz, karabiber, kekik
6 çorba kaşığı sıvı yağ 

Hamur malzemesi

1,5 su bardağı su • 1 tatlı kasıp tuz • 4 çorba kaşığı sıvı yağ. 1 yumurta sarısı (üstüne) • 1/2 demet maydanoz • Aldığı kadar un 


Yapılışı 
Suyu hamur kabına koyun, tuzu katıp eritin. Yağı ve aldığı kadar unu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Özleşmesi için 20 dakika dinlendirin. Yağı tencereye koyup eti katın. Suyunu çekinceye kadar soteleyin, soğanı da katıp kavurun. Kuşbaşı doğranmış patatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı, domatesle biberi, bezelye, maydanoz ve baharatları da katıp iyice karıştırın. 15 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Hamurun dörtte üçü ile 35 santim çapında yufka açın. Yağlanmış tepsiye serin, fazlalığı tepsiden taşsın, harcı içine boşaltıp yufkanın fazlalıklarını üzerine katlayın. Kalan hamuru da tepsiyi kapatacak kadar yufka yapıp üzerine kapatın, bastırarak yapıştırın. Üzerineyumurta sarısını sürüp 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından alın, tabağa çıkarın, dilimleyerek servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *