İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7838 %-0.03
37,3710 %0.18
105.020,22 %2.999
3.203,52 1,04
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Sebzeli Tavuk Tarifi

Nazım Ustadan Sebzeli Tavuk Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Sebzeli Tavuk nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Sebzeli Tavuk tarifi.

2 adet tavuk göğsü 
1 su bardağı mantar 
1 su bardağı haşlanmış bezelye 
1 adet havuç 
2 adet çarliston biber 
4 çorba kaşığı sıvı yağ 
1 adet soğan 
2 çorba kaşığı un 
2 su bardağı süt 
1 çay kaşığı köri 
2 adet domates 
1 su bardağı su 
1'er tatlı kaşığı tuz, karabiber, pulbiber 

Yapılışı

Yağı geniş bir tavaya koyun, yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Bezelye iriliğinde doğranmış havucu da ilave edip kavurmaya devam edin. Kuşgözü doğranmış tavuk etini ekleyip soteleyin. 1 bardak suyu ilave edip suyunu çekene kadar pişirdikten sonra ince kıyılmış biberi ekleyip karıştırın. Tavada hiç su kalmamasına dikkat edin. Unu ilave edip kavurun. Sütü sicim gibi akıtarak karıştırın. Bezelyeyi, tuz ve baharatı ilave edip yine karıştırarak pişirin. Yapmış olduğunuz harcı yağlanmış fırın tepsisine dökün, üzerini düzeltin. Domatesleri yarım ay şeklinde doğrayıp tepsideki malzemenin üzerine dinin ve fırına verin. Domateslerin üzeri kızarınca sıcak servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *