Nazım Ustadan Şehriyeli Yahni tarifi.
800 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
2 su bardağı arpa sehriye
4 adet iri soğan (yarımay biçiminde doğranmış)
6 çorba kaşığı sıvı yağ
4 adet olgun domates (soyulup ince kıyılmış)
4 adet sivri biber
2 su bardağı kaynar su
Tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı
Yağı geniş bir tencereye koyun, kuşbaşı etleri ilave edip soteleyin. Bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Soğanları da ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Şehriyeyi de ekleyip iyice karıştırın. Şehriyenin rengi pembeleşince ince kıyılmış domatesle çekirdeği ayıklanmış biberi ve baharatları katıp karıştırın. Suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kaynayınca ateşi iyice kısıp 30 dakika pişirin.