İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8703 %0.22
37,3569 %-0.08
105.088,01 %1.489
3.221,90 0,20
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Şehriyeli Yahni Tarifi

Nazım Ustadan Şehriyeli Yahni Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Şehriyeli Yahni nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Şehriyeli Yahni tarifi.

800 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
2 su bardağı arpa sehriye 
4 adet iri soğan (yarımay biçiminde doğranmış)
6 çorba kaşığı sıvı yağ
4 adet olgun domates (soyulup ince kıyılmış)
4 adet sivri biber
2 su bardağı kaynar su
Tuz, karabiber, kimyon 

Yapılışı
Yağı geniş bir tencereye koyun, kuşbaşı etleri ilave edip soteleyin. Bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Soğanları da ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Şehriyeyi de ekleyip iyice karıştırın. Şehriyenin rengi pembeleşince ince kıyılmış domatesle çekirdeği ayıklanmış biberi ve baharatları katıp karıştırın. Suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kaynayınca ateşi iyice kısıp 30 dakika pişirin. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *